NETWERKINSTALLATIE

NETWERKINSTALLATIE

VAKKUNDIGE INSTALLATIE VAN UW ICT-NETWERK

Wanneer u twee of meerdere computers of randapparatuur zoals printers door middel van bekabeling of door een draadloze verbinding met elkaar verbonden heeft, spreken we van een netwerk. Wanneer dit netwerk groeit nemen we in het hart van het netwerk vaak een server op. Een server is niet meer dan een computer met specifieke eigenschappen voor de verbinding tussen de apparatuur. Op deze computer kan alle software worden geïnstalleerd, zoals bijvoorbeeld een boekhoudpakket die dan kan worden gedeeld met meerdere gebruikers op verschillende werkplekken binnen uw netwerk. U kunt op deze manier gebruik  maken van dezelfde programma’s en documenten op verschillende computers. Een netwerk biedt ook het voordeel van een centrale back-up procedure, onderling e-mailen en internet op elke computer behoort dan ook tot de mogelijkheden. Graag adviseren wij u over wel dan niet toepassen van een netwerk binnen uw organisatie.

AANLEG VAN EEN NETWERK

Met de aanleg van een netwerk krijgt u te maken met bekabeling, (alhoewel we steeds meer draadloos doen), de aanschaf van een server plus bijbehorende software en één of meerdere computers.
Netwerkinstallaties voor kleine en middelgrote ondernemingen is één van de specialiteiten van Acinda ICT Services. Bij de inrichting staan uw wensen en verwachtingen centraal. Met een groot gevoel voor service richten wij uw netwerk in zodat iedereen in uw bedrijf zo efficiënt en effectief mogelijk met elkaar en individueel kan werken.

Wilt u weten hoe wij uw bedrijf kunnen helpen om het netwerk beter voor u te laten werken? Neem contact op met Acinda ICT Services.

In netwerken onderscheiden we twee duidelijke varianten:

  • Peer-to-peer netwerken
    Vooral geschikt voor kleine(re) netwerken. Achter alle pc’s wordt gewerkt en ze zijn allemaal even belangrijk in het netwerk. U kunt kostbare (laser)printers delen en ze vanaf elke pc aansturen. Data kunt u verspreid over het netwerk – of beter – op één van de pc’s concentreren. Dat vereenvoudigt de back-up van uw data. De gebruikelijke systeemsoftware is meestal voldoende om dit type netwerk te realiseren. Door middel van een router en firewall zijn al uw pc’s veilig verbonden met het internet en kunnen de medewerkers vanachter hun eigen pc e-mailen.
  • Client-server netwerken
    Als u hogere eisen stelt aan het netwerk en de (interne) beveiliging ervan. Eén van de machines in het netwerk wordt uitsluitend gebruikt om dienst te doen als server. Voor zo’n server is speciale netwerksoftware beschikbaar. Deze software deelt b.v. data, printers en beveiligt het netwerk t.a.v. internet en geeft netwerkgebruikers specifieke rechten. Ook maakt dit type netwerk het mogelijk om b.v. e-mail en agenda van thuis uit te lezen en deze te beantwoorden. De inrichting van dit type netwerk is aanmerkelijk complexer en vraagt een terdege voorbereiding en specialistische kennis.

Wilt u weten welk type netwerk voor u het meest geschikt is? Neem contact op met Acinda ICT Services.

LAATSTE NIEUWS

SNEL CONTACT