Desinfecterende reinigingsdoekjes voor smartphone of tablet

Desinfecterende reinigingsdoekjes voor smartphone of tablet

Een toetsenbord van een computer zit vaak vol met ongewenste bacteriën, dat weten we allemaal. Maar hoe zit het eigenlijk met het scherm van je smartphone of tablet? Wil je net een foto laten zien of informatie opzoeken, kijk je tegen vette vlekken en vegen aan. Acinda ICT services heeft DE oplossing: speciale doekjes die alles weer streeploos schoonmaken en desinfecteren. Handig voor thuis én zakelijk gebruik.

 

Bijna iedereen heeft een smartphone of een tablet en kijkt hier dagelijks meerdere keren op. Zo ook bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Uit onderzoek binnen deze beroepsgroep blijkt dat dokters, verpleegkundigen of verzorgers hun smartphone gebruiken om informatie op te zoeken, te delen of snel te overleggen met collega’s. Maar een derde maakt nooit of maar enkele keren per jaar zijn of haar smartphone of tablet schoon.

Vooral de randen van zo’n apparaat zijn heel vies, zo bleek uit het onderzoek. Niet alleen zijn ze besmet met ‘gewone’ bacteriën, er werden zelfs ook resistente bacteriën, zoals MRSA, gevonden. Natuurlijk is handen wassen of ontsmetten en handschoenen dragen vanuit hygiënisch oogpunt ingeburgerd in de zorg. Maar bij de smartphone en tablet gaat het mis. In veel organisaties zijn er nog geen richtlijnen en het blijkt in de praktijk lastig om deze apparaten te desinfecteren.

Acinda ICT services heeft hiervoor DE oplossing in de vorm van speciale schoonmaakdoekjes. Ze maken streeploos schoon en werken ontsmettend. Wil je hier meer over weten, neem dan vrijblijvend contact  met ons op. Wij informeren je graag over dit product. Onze specialisatie is het onderhouden en reinigen  van ICT-apparatuur.